Dodatkowy alarm - odcięcie zapłonu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • whoishu1018
    Classic
    • 2011
    • 15

PAOLO ESCO, więc powiedz który z tych trzech olejów do skrzynek zalać:
    1. Ravenol MTF-2 75W-80;
    2. Fuchs Sintofluid 75W-80;
    3. Elf Tranself NFP 75W-80.
    Tak żeby mi skrzynia się nie posypała hehe Acha i co myślisz o dodaniu do skrzyni Archoila Nano WS2 - dwusiarczku wolframu?

http://www.skrzynie.com.pl/skrzynie-...t-typ-pk6.html na dole napisali że lepszy jest Fuchs
  • Draco1983
    Classic
    • 2010
    • 35
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Witam Forumowiczów i forumowiczki.

Dzisiaj rano przydarzyła mi się przykra rzecz. W mojej Octavii mam "dodatkowe" zabezpieczenie przed kradzieżą tzn. taki dodatkowy pilocik, który jak nie znajduje się w pobliżu auta podczas uruchamiania to powoduje odcięcie zapłonu. Kiedyś padła mi w nim bateria i jak jechałem to zaczął tak "pikać" i odcięło zapłon i samochód zgasł - poruszałem, popukałem po pilociku i zapaliło ale wymiane baterii pomogła i wszystko działało bez problemów.
    Dzisiaj niestety podczas sprzątania auta ten pilocik mi upadł i sie rozsypał w mak. Poskładałem go ale nie dawał już oznak życia a tym samym zablokował mi samochód bo nie potrafię go teraz odpalić

Wie ktoś może czy można jakoś obejść ten "magiczny" system z pilocikiem? Potrzebuję autko do pracy a w serwisie to pewnie zaśpiewają za pilot i jakieś przestrojenie parę stówek - a była komunia chrzesniaka i trzeba było wyskoczyć z pieniążków

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Komentarz

• Dareckif
      Drive
      • 2008
      • 93

Witam
      Podejrzewam że posiadasz takie ustrojstwo http://allegro.pl/kd2006-kd-2006-blo...44696790.html; musisz poszukać przycisku serwisowego i w instrukcji jest procedura przełączenia w tryb serwisowy. A co do kosztów to taki pilocik kosztuje około 50zl i można go samemu zaprogramować. Jeśli pomogłem naciśnij magiczny przycisk pomógł.
      Pozdrawiam
      Darecki

Komentarz

• Draco1983
        Classic
        • 2010
        • 35
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Dzięki wielkie, właśnie o to ustrojstwo mi chodziło Sprawdzę dzisiaj czy to pomoże. Ale generalnie mogę przejść w tryb serwisowy i jeździć tak samochodem? Nie będzie to miało wpływu na jazdę, np. czy nie zgasnie mi po 3 dniach??
        Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Komentarz

• Kuba77
          Drive
          • 2013
          • 94

Miałem taka właśnie kartę przy moim wcześniejszym samochodzie. W sytuacji gdy padła mi bateria mogłem śmiało odbezpieczać blokadę z guzika i po wyłączeniu silnika blokada się z powrotem aktywowała. Miałem taką sytuacje kilka razy, nic się nie działo. Jest to jedynie mało wygodne rozwiązanie jeśli tego używać dłużej. Dlatego raczej polecam korzystać z tej metody jak nie ma wyjścia i szybko zdobyć tą kartę.
          Moja O1

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71352

Komentarz

• Draco1983
            Classic
            • 2010
            • 35
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

A czy istnieje możliwość całkowitego odcięcia tego urzadzenia? Bo niestety nie moge znaleźć na aukcjach osobno tego pilocika a to on właśnie się rozwalił jeżeli by demontować to urządzenie to wystarczy mu odciać zasilanie??

[ Dodano: Wto 28 Maj, 13 11:54 ]
            Temat do zamknięcia, Odłączyłem narazie całe ustrojstwo a jak przypłynie jakaś gotówka to wymienię pilocik.
            Dzieki za porady. Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...